3 tips bij het vinden van een boekhouder in Rotterdam

Hoe vind je nu een goede boekhouder Rotterdam? Veel mensen die beginnen met ondernemen hebben zichzelf deze vraag al eens gesteld. Een goede boekhouder Rotterdam vinden wanneer je gaat ondernemen is belangrijk. Hij/zij doet de belastingaangiftes, en hij denkt met je mee en hij voorziet je ook nog eens van advies. Meer dan genoeg redenen dus om goed over deze keuze na te denken.

Zo vind je een goede boekhouder.

De beste manier om een goede boekhouder te vinden is het aanvragen van diverse offertes. Op deze manier kun je tarieven met elkaar vergelijken. En je kunt vergelijken wie er nu meer service levert tegen een bepaalde prijs. Daarnaast is het zaak om te kijken wat de ervaringen van andere klanten zijn, waren zij te spreken over de service? Of waren ze juist helemaal niet blij? Dit zijn allerlei zaken om eens goed naar te kijken.

Administratie Rotterdam, altijd je eigen verantwoordelijkheid.

Wat vooral handig is om te weten, je bent altijd zelf verantwoordelijk voor de administratie. Ook al is er sprake van een externe partij, uiteindelijk ben jij verantwoordelijk. Ook wanneer de boekhouder fouten maakt, dan ben jij als ondernemer de eindverantwoordelijke. Dit betekent dus ook dat je aansprakelijk zal worden gesteld voor eventuele boetes.
De truc om hier goed mee om te gaan is door goed te agenderen. Wanneer je bijvoorbeeld belastingaangifte moet doen, wanneer er betalingen moeten worden afgerond etc. Het is belangrijk om de boekhouding ook eens in de zo veel tijd zelf te controleren.
Daarnaast is het ook handig om zelf over de nodige basiskennis te beschikken wat het boekhouden betreft. Op deze manier weet je er zelf ook het een en het ander vanaf. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een snelcursus nemen om de basis van het vak te leren.

Denk na over de rolverdeling.

Het is ook belangrijk om goed te kijken naar de rolverdeling. Wat ga je zelf doen, en wat neemt de boekhouder voor zijn rekening. Dit is een belangrijke stap om een goede boekhouder te vinden. Maak een checklist van alle taken omtrent het boekhouden, en kijk wie wat doet. Op deze manier is er duidelijkheid, en dan hoef je minder geld aan de diensten van een boekhouder te spenderen. Dit bespaart ook weer op de bedrijfskosten. Want die heb je als ondernemer al genoeg, waar je kunt besparen moet je zeker doen, maar je moet wel de service nemen die jouw onderneming nodig heeft.