25 januari 2022

Competenties van een boekhouder

2 min read

Wanneer je je boekhouding wilt uitbesteden wilt je natuurlijk dat dit door een deskundige boekhouder wordt gedaan. Je kunt een boekhouder daarom beoordelen op een aantal competenties waarover ze moeten beschikken. Om erachter te komen of je de juiste boekhouder hebt kun je hem of haar beoordelen op de volgende competenties:

Objectief

Je kunt een goede boekhouder herkennen aan de objectieve houding die ze aanhouden. Ze zullen niet oordelen over je situatie en zullen je vooral benaderen met feiten. Bij een boekhouder kun je dus uitgaan van een betrouwbaar iemand die niet oordeelt over je financiële situatie.

Stipt en nauwkeurig

Een boekhouder komt al zijn afspraken na. Dit toont namelijk dat zij stipt kunnen werken en dat er geen vertraging op zal treden. Een boekhouder in Staphorst gaat nauwkeurig te werk en heeft een goed analytisch vermogen. Dit zie je in de informatie die naar jou verspreid wordt, waarin alle onderdelen duidelijk worden behandeld. 

Zelfstandigheid

Je zult merken dat een boekhouder niet om de punten heen draait maar direct vraagt naar de documenten die zij nodig hebben om de boekhouding te doen. Een boekhouder zoals Administratiekantoor Mulders werkt zelfstandig waarbij naar jou gecommuniceerd wordt wat er gedaan is er wat er vanuit jouw kant nog nodig is. 

Initiatief

Een boekhouder vertelt je precies wat zij van je nodig hebben en waar je achteraan moet zitten. Een boekhouder neemt het initiatief en stuurt jou in de onderdelen van de boekhouding. 

Werken met computers

Een niet onbelangrijk onderdeel is de omgang met computers. Een boekhouder is veel te vinden achter een computer, waardoor een boekhouder goed om moet kunnen gaan met een computer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *