25 januari 2022

Dé klassieker van poker

2 min read

Het spel poker kent verschillende varianten, maar daaronder ook een aantal klassiekers. Zo zijn er de klassiekers Omaha en Seven-Card Stud, maar ook een hele welbekende namelijk Texas Holdem. Na het lezen van deze tekst ben jij geïntroduceerd aan de laatste variant en, mocht je deze nog niet eerder hebben gespeeld, ben je helemaal klaar voor de allereerste keer spelen.

Wat is Texas Holdem

De spelvorm Texas Holdem is ontstaan in 1967, een jaar waarin de eerste officiële pokertoernooien werden georganiseerd. De pokervariant heeft zijn naam te danken aan zijn ontstaan, namelijk de stad Texas. Het eerste officiële toernooi waar de variant werd gespeeld was echter in Las Vegas, waardoor het erg veel bekendheid heeft gekregen omdat het toernooi plaatsnam op The Strip, een zeer bekende plek in Las Vegas.

Het is dus al vaak vermeld dat Texas Holdem gezien kan worden als meest bekende poker variant en daarmee ook een van de meest, misschien wel hét meest gespeelde. Om aan het spel te beginnen is het natuurlijk niet geheel onbelangrijk om te weten hoe het spel in zijn werk gaat.

De spelregels

Als er over poker wordt gesproken, wordt er waarschijnlijk bedoelt op Texas Holdem. Hieruit kan dus gehaald worden dat de spelregels bij veel mensen bekend zijn en dus misschien ook wel worden gezien als dé spelregels van poker.

Bij Texas Holdem is het de bedoeling dat je een zo hoog mogelijke kaartcombinatie maakt. Deze kaartcombinatie bestaat uit vijf kaarten en veel van deze combinaties hebben ook een eigen naam, waar je er misschien wel wat van voorbij hebt horen komen. Zo heb je bijvoorbeeld de namen combinaties three of a kind en flush. Bij de benaming three of a kind spreekt het eigenlijk voor zich. Hierbij heb je drie gelijkwaardige kaarten, bijvoorbeeld drie boeren. Deze combinatie van kaarten kan genoeg zijn om te kunnen winnen.

Hoe win je het spel

De kaartcombinaties die er bij poker bestaan, zijn niet allemaal even sterk. Er wordt echter bij poker gesproken over hands. Er zijn sterke handen die ervoor kunnen zorgen dat jij het potje poker van je ‘tegenstanders’ wint. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is de combinatie three of a kind een sterke hand, maar is de combinatie royal flush de hoogst mogelijke pokerhand.

Je kunt dus een potje poker spelen in het casino, maar je kunt ook Texas Holdem poker online spelen. Zo kun je hetzelfde soort poker spelen, maar dan in een andere setting. Mocht je nog meer tips willen opdoen voordat je begint aan je potje poker, kun je ook altijd naar nog meer bronnen online opzoek om ultieme tips voor je toekomstige potje poker op te doen en wie weet ga jij er uiteindelijk wel met de winst vandoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *