29 november 2021

een zakelijk krediet voor een mkb-bedrijf

2 min read
zakelijk krediet mkb

 Een zakelijk krediet MKB geeft je onderneming vleugels. Het helpt bepaalde projecten voor je business financieren, investeringen te verwezenlijken en mogelijke betaaltermijnen te overlappen. Waar moet je zoal rekening mee houden bij het afsluiten van een zakelijk krediet? Enkele belangrijke factoren hieronder in een notendop op een rijtje gezet.

 Waarvoor staat een zakelijk krediet MKB?

Een zakelijk krediet wordt in de bedrijfswereld ook wel kortweg het doorlopend krediet genoemd. De kredietverlener reserveert een bepaald bedrag dat je als onderneming kunt opvragen en aflossen. Jaarlijks evalueert de kredietverstrekker het toegelaten bedrag van je krediet en de rente die je moet aflossen.

 Zakelijk krediet versus rekening courant krediet

Vaak wordt een zakelijk krediet vergeleken met een rekening courant krediet. Nochtans is er wel degelijk een opmerkelijk verschil. Een zakelijk krediet MKB wordt immers niet gelinkt met je bankrekening wat wel altijd het geval is bij een rekening courant krediet. Het gestorte bedrag hoeft immers niet over een bankrekening te beschikken. Op die manier kan je beroep doen op verschillende kredietverleners. Belangrijk is dat je de voorwaarden van de verschillende kredietverstrekkers goed in de gaten houdt.

zakelijk krediet mkb

 Met welke parameters moet je rekening houden bij een zakelijk krediet

Bij het ondertekenen van een zakelijk krediet, zal je niet alleen rekening moeten houden met de meest goedkope rente. Ook de specifieke kredietvoorwaarden spelen een belangrijke rol. Enkele parameters waar je moet opletten:

  • De looptijd van het zakelijk krediet

Bij het ondertekenen van een contact bij financiële producten zit je altijd voor een bepaalde periode vast. Ga vooral na hoe lang de looptijd van het zakelijk krediet is vastgelegd of dat je op elk ogenblik de verbintenis kunt opzeggen.

  • De borgstelling en je privé vermogen

Met een borgstelling sta je persoonlijk borg. Je eigen privévermogen wordt aangesproken als je onderneming het verschuldigd bedrag niet tijdig kan terugbetalen. De kredietverlener heeft recht op een deel van je privé eigendom.

  • Hoofdelijk aansprakelijkheid

Wanneer je hoofdelijk aansprakelijk wordt gesteld, ben je automatisch aansprakelijk voor de hele schuld. Als je door één of andere reden niet kan voldoen aan de terugbetalingsplicht, zal je de gevolgen privé hiervoor moeten dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *