25 januari 2022

Ethereum nieuws en ontwikkeling

2 min read
Ethereum nieuws

Ethereum is gebaseerd open source blockchain technologie platform, ontwikkeld door Vitalik Buterin. Het laatste Ethereum nieuws over deze cryptocurrency is de verhuizing naar ‘Serenity’, oftewel de laatste fase in het ontwikkelstadium van Ethereum. Waarbij het concept wordt veranderd van ‘Ether Mining’, van Proof-of-work naar Proof-of-Stake om zo de energiekosten van de ontwikkelingsgang te minimaliseren.

Ethereum is het op één na meest belangrijkste cryptocurrency netwerk op de markt met een kapitaalstructuur van 45 miljard dollar dat naar voren gebracht werd op 30 juli 2015. Het platform is ontwikkeld om programma’s te ontwikkelen zonder tussenkomst van tussenpersonen, zoals centrale servers die informatie opslaan. Het systeem is daardoor minder vatbaar voor misbruik van tussenpersonen en autoriteiten.

Ethereum nieuws

De Ethereum-blockchain, ontwikkeld voor diverse zaken.

Het platform is uitermate geschikt voor het maken van gedecentraliseerde applicaties, tokens en vooral ideaal voor het uitvoeren van ‘slimme contracten’. Een slim contract is niet meer dan een protocol, waarbij aan de uitvoering van het contract voorwaarden van overeenkomst aan de code wordt toegevoegd.

Wat daarnaast een geweldige gang van zaken is, om derden van de transactie uit te sluiten, waardoor transactiekosten verlagen, omdat ze niet gevalideerd hoeven te worden. Deze slimme contracten worden om de overdracht van digitale valuta te verifiëren in de meeste cryptocurrencies ingebouwd, om zo een controle tot stand te brengen.

Waarom kiezen voor Ethereum?

Ethereum nieuws

Een ding wat veel mensen zich afvragen wanneer ze de opwindende crypto wereld betreden is: wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en Ethereum? Zie het als twee verschillende besturingssystemen, zoals wij die bijvoorbeeld op de computer kennen. Veel beginners in digitale valuta vinden dat Ethereum een financieel middel is, zoals Bitcoin. Dit is niet juist. Het is een platform om smart-contract apps te ontwikkelen, ook wel bekend als dApps.

Het verschaft een programmeertaal(Solidity) om dApps mee te ontwikkelen. De Valuta van Ethereum is Ether, wat zorgt voor de transacties op de Ethereum-blockchain. De transacties op het platform duren luttele seconden. Denk je aan Bitcoin, dan denk je aan digitaal geld en het concept bij Ethereum is juist gelinkt aan ‘slimme contracten’. Dit is het belangrijkste verschil om deze twee op een gemakkelijke manier uit elkaar te houden.