25 januari 2022

Hoe vind jij de goedkoopste autoverzekering?

5 min read
goedkoopste autoverzekering

Veel mensen zoeken als ze de auto gaan verzekeren naar de goedkoopste autoverzekering. Of de goedkoopste altijd de beste is, is overigens maar de vraag. In dat kader vergelijken mensen die hun auto willen verzekeren elk jaar opnieuw de autoverzekering en daar is niets mis mee. Zo rolt vanzelf de goedkoopste autoverzekering uit de bus. Veel mensen besluiten vervolgens de overstap te maken. Nog beter zou het overigens zijn om de verzekering te vinden die de beste prijs- kwaliteitsverhouding biedt. Kijk verder dan alleen de prijs, maar check vooral de polisvoorwaarden. 

Vergelijk de verzekeraars en stap over naar de goedkoopste autoverzekering

Wat betreft de goedkoopste autoverzekeringen vergelijken is het toch goed de zaken soms eens even goed tegen het licht te houden. Soms sluit je een bepaalde verzekering af als je de auto aanschaft. Dan kan het zomaar zijn dat de auto jaren later eigenlijk oververzekerd is. Goed dus daar zo nu en dan eens naar te kijken. Omdat overstappen tegenwoordig gemakkelijk is, checken zo goed als alle auto eigenaren elk jaar wat de goedkoopste autoverzekering is. En geef mensen eens ongelijk. Sluit jij de goedkoopste autoverzekering af, dan word je tegenwoordig volledig ontzorgd. Zelfs het daadwerkelijke overstappen en dus afmelden bij de huidige verzekeraar wordt voor je geregeld. Een kind kan wat dat betreft echt de was doen.

Een autoverzekering is verplicht in ons land

Hoe dan ook, een autoverzekering is verplicht in ons land. Ga je met een auto de openbare weg op, dan is een verzekering verplicht. Ben je niet verzekerd dan wacht je een fikse boete mocht je staande gehouden worden. Bovendien worden alle auto’s in ons land frequent gecheckt of ze al dan niet verzekerd zijn. Ben je niet verzekerd dan kan je zomaar een acceptgiro in de brievenbus verwachten. In ons land dien je de auto dus tenminste WA te verzekeren. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. De WA-verzekering is ook meteen de goedkoopste autoverzekering als gekeken wordt naar de drie basisvormen die er zijn. Met een WA-verzekering ben je verzekerd voor de schade die jij toebrengt aan de auto van iemand anders bij een ongeval. Je eigens schade is dat dus niet. Daar draai je zelf ook nog voor op. 

WA+ volledige casco is de meest uitgebreide basisverzekering voor de auto

Je kunt echter ook kiezen voor de WA+beperkt casco autoverzekering. Dit is niet de goedkoopste autoverzekering, maar biedt wel meer dekking dan alleen de WA-verzekering. Zo is je eigen auto nu ook verzekerd tegen diefstal, brand en storm- en ruitschade. Verzekerd is ook dan niet de eigen schade die je oploopt als je betrokken bent bij een ongeval. Nog steeds moet je dat probleem dus zelf zien te tackelen. Een manier om dit te tackelen is een WA +volledig casco verzekering af te sluiten, in de volksmond ook wel vaak al risk verzekering genoemd. Deze verzekering biedt alles wat de WA+beperkt casco ook biedt en nu is dus ook de schade aan je eigen auto als je betrokken raakt bij een ongeval verzekerd. Dus ook als je het ongeval zelf veroorzaakt.

De WA-verzekering geldt als de meest voordelige autoverzekering

Wie zoekt naar de goedkoopste autoverzekering, zal niet snel bij de WA+volledig casco verzekering uitkomen. Je stuit dan veel eerder op een aanbieder van een WA-verzekering. Hoe jij de auto verzekerd hebt is afhankelijk van hoe oud je auto is. Is die nieuw of een, twee of drie jaar oud? Dan kiezen de meeste mensen voor een allrisk verzekering. Dit is niet de goedkoopste autoverzekering, maar wel een verzekering die bij de statuur van de auto past. 

Breid je verzekering uit met een aanvullende verzekering

Behalve dat je verplicht kiest voor een van de basisverzekeringen, kun je het verzekeringspakket uitbreiden met een aanvullende verzekering. Dat kan in bepaalde situaties gewoon noodzakelijk zijn. Zo kun je een extra ongevallenverzekering afsluiten voor inzittenden. Mochten inzittenden en/of bestuurder bij een ongeval blijvend invalide raken of komen te overlijden dan wordt een vast bedrag uitgekeerd. Daarnaast is ook de schadeverzekering voor inzittenden beschikbaar. Dan wordt de schade die inzittenden oplopen (en de bestuurder) vergoed. Het gaat dan om letselschade, maar ook schade aan spullen. 

Autoverzekering goedkoop vind natuurlijk je bij Diks Verzekeringen!

Rechtsbijstandverzekering is goedkoper dan het inhuren van een advocaat

De derde aanvullende verzekering waarvoor je uit kunt kiezen is de rechtsbijstandverzekering. Het wil nog wel eens gebeuren dat je door de auto of door een ongeval dat gebeurd is in conflict raakt met de tegenpartij. In dat geval ben je juridisch ondersteund als je een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten. Een aanrader en goedkoper dan een advocaat in de arm nemen in dergelijke gevallen. Veel goedkoper zelfs. Het is duidelijk, als je zoekt naar de goedkoopste autoverzekering, dan is dat vaak niet een verzekering met nog eens een aanvullende verzekering. We durven echter wel de stelling aan dat je me een aanvullende verzekering beter uit bent.

Natuurlijk kun je met de verzekering nog een stap verder gaan. Heb je bijvoorbeeld een elektrische auto, dan kun je die nog weer extra laten verzekeren tegen schade aan het laadapparaat van de eigen auto en krijg je pechhulp als je ergens met een lege accu langs de kant van de weg staat. In dat geval wordt het feit dat jij naar het eerstvolgende laadpunt gebracht wordt dus met de verzekering geregeld. Heb je meerdere bedrijfsauto’s lopen, dan kun je ervoor kiezen die allemaal collected te laten verzekeren en zo zijn talloze variaties mogelijk. In je zoektocht naar de goedkoopste autoverzekering is het belangrijk altijd de kleine lettertjes te lezen. Dit zijn de polisvoorwaarden dus. Soms kan goedkoop duurkoop blijken, iets waar je pas achter komt als je alle kleine lettertjes tot je genomen hebt.  Bij het zoeken naar de goedkoopste verzekering is het toch altijd goed eerst de polisvoorwaarden eens grondig door te nemen. Daar staat precies in vermeldt wat wel en wat binnen de dekking van de verzekering valt. Eigenlijk moet je dus niet vergelijken op basis van de prijs, maar op basis van de polisvoorwaarden. Alleen dan rolt de beste autoverzekering uit de bus.