30 november 2021

Nadelen bij zelf een hypotheek afsluiten

2 min read
Execution only

Het klinkt erg aantrekkelijk om execution only een hypotheek af te sluiten, je bent vrij in je doen en laten en stelt de hypotheek samen waar jij je goed bij voelt. Toch is deze vorm om een hypotheek af te sluiten lang niet voor iedereen geschikt, wanneer je niet nadenkt of op de hoogte bent van het complete financiële plaatje kan je voor verrassingen komen te staan. Het is niet fijn als je bijvoorbeeld met veel minder pensioenaanvulling te maken krijgt dan je had berekent. 

Execution only

Kies je eigen hypotheekvorm

Een hypotheek in de vorm van execution only kun je niet zomaar zelf afsluiten, je met wel kunnen bewijzen dat je voldoende kennis hebt over financiële producten en dan met name hypotheken. De Autoriteit Financiële Markten, afgekort AFM heeft ook wettelijk vastgelegd dat je een kennistoets moet doen, in deze toets wordt er gekeken of je over voldoende kennis beschikt om je eigen hypotheek te regelen. Met deze test wordt je ervoor behoed dat je geen nadelige financiële gevolgen ondervindt van je beslissingen.

Aanbieders

Er zijn verschillende aanbieders voor een execution only, bijvoorbeeld de hypotheekmakelaar.nl. Het unieke van deze aanbieder is dat je toch advies in kunt winnen zonder dat je gebruik maakt van een hypotheekadviseur. Het aanbod hypotheekverstrekkers is ook ruim, daardoor vind je altijd wel een hypotheekvorm die geschikt voor je is en financieel aantrekkelijk. Ondanks dat je zelf alles regelt, heb je toch het gevoel dat je er niet alleen voorstaat met deze aanbieder. Eenvoudiger en beter kun je een hypotheek niet afsluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *