30 november 2021

Waarom u een fiscaal advocaat in zou moeten schakelen

3 min read

Overweegt u om een fiscaal advocaat in te schakelen? Dit kan verschillende redenen en voordelen hebben. In deze blog zult u meer te weten komen over een fiscaal advocaat en waarom u deze in zou moeten schakelen.  Dit alles in uw voordeel, uiteraard. Bent u benieuwd over het thema ‘fiscaal advocaat’, dan wordt u van harte uitgenodigd om zeker verder te lezen in deze blog.

Een fiscaal advocaat

Wellicht kent u al een zeer professionele fiscaal advocaat of heeft u deze in huis. Dit hoeft echter niet zo te zijn. In dat geval dient u op zoek te gaan naar een geschikte advocaat op fiscaal gebied en die daarin gespecialiseerd is. Wat doet een fiscaal advocaat nu precies? Allereerst voert hij of zij zogeheten fiscale procedures, maar ook verlenen ze bijstand aan bijvoorbeeld accountants en belastingadviseurs. Daarnaast geven ze advies aan diverse ondernemingen, familiebedrijven en vermogende particulieren. Het streven en vaak de belofte hierbij is dat dit met uiterste precisie en nauwkeurigheid gebeurt.

De juiste keuze kunnen maken begint bij research

Hoe kunt u nu de juiste keuze maken uit het grote aanbod van fiscale advocaten? Is het mogelijk om de juiste er tussenuit te halen? Dat is zeker mogelijk, maar u moet hiervoor wel wat moeite doen. Dit begint bij het inwinnen van advies over de fiscale advocaten die u bent tegengekomen. Noteer hen en ga op onderzoek uit. Waarin zijn ze goed? Zijn er ervaringen of reviews te vinden van andere mensen? Die ervaringen bij elkaar kunnen het verschil voor u gaan maken, zodat u uiteindelijk de juiste beslissing kunt nemen. Dan alleen kiest u voor een fiscaal advocaat die geschikt is en bij u en de situatie past. Praat bijvoorbeeld ook met mensen uit uw omgeving, die u goed kennen. Hun meningen kunnen ook bijzonder waardevol zijn gedurende dit hele traject en proces. Daarnaast is het van groot belang om te letten op de volgende drie pijlers: namelijk ervaring, deskundigheid en creativiteit. Vaak worden deze beloftes gaan, maar worden deze ook nagekomen?

Fiscaal advies op maat

Fiscaal advies op maat is in deze tijd geen overbodige luxe en soms meer dan welkom. Door de coronacrisis en de daaruit voortgevloeide pandemie heeft een flinke knauw gegeven aan diverse bedrijven en sectoren. Wellicht ook aan uw onderneming, waar u zo trots op bent en met zoveel liefde en passie aan heeft gewerkt de afgelopen jaren. Door een fiscaal advocaat in te schakelen, worden de huidige of toekomstige knelpunten in kaart gebracht. De advocaat kan u vervolgens (door ervaringen en creativiteit) voorzien van mogelijke oplossingen. Hierbij is creactievit een doorslaggevend succes; creatief (na)denken over de bestaande opties en te allen tijde up-to-date en relevantie vormen de sleutel tot succes. Dit betekent dat de fiscaal advocaat goed op de hoogte is van de fiscale en juridische ontwikkelingen. Hierdoor komt u (of het bedrijf) niet voor verrassingen te staan. Dat klinkt goed, toch?

Ook kunt u een fiscaal advocaat inschakelen als u behoefte heeft aan een second-opinion op een betaald fiscaal advies. Door een nieuwe frisse blik te werpen op het vraagstuk, komen er wellicht nieuwe en heldere inzichten uit voort. Dit kan absoluut de meerwaarde bieden voor uw bedrijf. Zo ziet u maar: het inschakelen van een fiscaal advocaat kan kostbaar zijn, maar daarnaast wel van grote waarde en een doorslag geven in het bestaande succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *