30 november 2021

Waarom zou je gaan beleggen in vastgoed?

3 min read

Beleggen in vastgoed, dat is beleggen in onroerend goed. Je ziet ook de term ‘investeren’ in vastgoed regelmatig voorbijkomen. Vastgoed zijn de gebouwen waarin we wonen, leven en werken. Vastgoed bestaat uit huizen, flats, kantoorpanden, winkels, tot hele complexen, als winkelcentra. Bij vastgoed draait het niet alleen om de gebouwen, maar ook om de grond zelf. Je kunt de grond niet wegdenken van het vastgoed, vandaar de term ‘onroerend goed’ (onbeweeglijke goederen). Beleggen in vastgoed draait uiteindelijk natuurlijk gewoon om winst maken.

Beleggen in vastgoed: is dit het juiste moment?

Het korte antwoord: ja. Het lange antwoord: absoluut, in principe is elk moment ideaal voor een belegging in vastgoed. Waarom? Er is altijd vraag naar vastgoed. Altijd. Mensen zullen altijd moeten wonen, werken, leven. We kunnen niet terug naar de oertijd en onze intrek in een donker hol in de aarde nemen. Beleggen in vastgoed betekent beleggen in iets van vaste waarde, net als bijvoorbeeld goud. Ook heb je van inflatie geen last: de prijzen van vastgoed groeien automatisch mee met de inflatie. Bij andere soorten investeringen is dat niet het geval.

Beleggen in vastgoed: zo haal je rendement

Rendement is niet iets waarvan je bent verzekerd als je begint met beleggen. Integendeel: er is altijd risico aan verbonden. Je kunt beleggen zien als een soort kansspel, maar het is ook een ‘spel’ waarbij vaardigheden een belangrijke rol spelen. Rendement heeft alles te maken met de verhouding tussen het geldbedrag dat je investeert en het geldbedrag dat je ervoor terugkrijgt.

Beleggen in vastgoed: een passief inkomen

Bij sommige vormen van beleggingen kun je een passief inkomen opstrijken. Dat geldt ook bij sommige vastgoedbeleggingen. Bijvoorbeeld als je een pand hebt en dit verhuurt. De inkomsten uit huur vormen een passief inkomen dat je op vaste tijdstippen ontvangt, zonder dat je hier (extra) werk voor hoeft te verzetten. Ook als je belegt in een vastgoedfonds kun je passief inkomen vergaren. Beleggen in vastgoed via een fonds houdt in dat je geld geeft aan het fonds, waarmee het vastgoed kan aankopen en beheren. Als het vastgoedfonds winst maakt, maak jij ook winst. Geïnteresseerd in een vastgoedfonds? Kijk eens op de website van Synvest.

Beleggen in vastgoed: de kansen

Er zijn meer dan genoeg kansen voor iedereen die wil investeren in vastgoed. Je kunt het zo groot aanpakken als je zelf wilt. Klein kan natuurlijk ook. Als je niet gelijk een ton hebt om te investeren, kun je gebruik maken van een beleggingshypotheek. Een beleggingshypotheek is speciaal bedoeld voor mensen die vastgoed willen aankopen om mee te beleggen. Je kunt dan een lening krijgen voor meestal maximaal 80% van de waarde van het pand. In dat geval hoef je dus maar 20% zelf op te hoesten: dat scheelt meer dan een slok op een borrel. Een beleggingshypotheek maakt beleggen in vastgoed voor veel mensen een aantrekkelijke keuze.

Een beleggingshypotheek afsluiten?

Ook zonder hypotheek kun je beleggen in vastgoed bij Synvest.nl. Hou er rekening mee dat hoe meer eigen geld je investeert, hoe lager je rendement percentueel is. Sluit nooit zomaar een hypotheek af voor je weet dat je de schulden daadwerkelijk af kunt lossen. Hoe groot is de kans dat het pand daadwerkelijk rendabel is? Doe daarvoor onderzoek: naar het pand zelf, naar de omgeving van het pand – dichtbij het centrum, fijne buurt, etc. – en vergelijkbare woningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *