25 januari 2022

Welke creditkaart past bij jou? Ontdek het hier

2 min read
creditkaart

Niet elke creditkaart is hetzelfde. Er zijn grote verschillen op onder andere de volgende vlakken:

creditkaart
  • wil je een zakelijke creditkaart of een particuliere kaart?
  • wat is de limiet die je op de kaart wil?
  • wanneer wil je de bedragen aflossen?
  • misschien past een prepaid kaart beter bij je?

Zoals je ziet zijn er dus eindeloos veel opties als het aankomt op creditkaarten. Hieronder worden er een aantal verduidelijkt. 

Zakelijk of particulier

Allereerst is het de vraag of jij de creditkaart zakelijk of particulier gaat gebruiken. Wil je er zakelijke aanbetalingen mee kunnen doen die je vervolgens later terug kunt betalen? Of gaat het meer om het huren van een auto, kopen van een mooi paar schoenen of winkelen in een land waar de creditkaart standaard betaalmiddel is? In die eerste situatie gaat het om een zakelijke kaart maar alle andere situaties worden gezien als privégebruik. Dan kun je dus maar beter een creditkaart voor particulier gebruik aankopen. 

creditkaart

Limiet

De limiet van een kaart bepaalt hoeveel je ermee kunt uitgeven. De limiet bepaal je uiteraard niet zelf: deze wordt bepaald op basis van de beoordeling van je financiële situatie. Verdien je twee duizend euro per maand? Dan krijg je uiteraard geen limiet van 10.000. Dat is logisch en zou jou ook in de problemen kunnen brengen.

Prepaid als alternatief

Een prepaid creditkaart is veel makkelijker te krijgen omdat je hiermee geen grote schulden op kunt bouwen. Een prepaid creditkaart is een kaart waar je vooraf geld op zet in plaats van dat je het achteraf betaalt. Dit lijkt op een debitkaart maar is het niet. Je kunt de prepaid kaart dus ook gebruiken voor alle doeleinden waarvoor je de andere creditkaart wellicht nodig hebt. Dit is dus de perfecte oplossing voor mensen die zich niet veilig voelen met het systeem van achteraf betalen maar wel de creditkaart nodig hebben.